Bediening via smartphone, tablet en pc

 

 

 

Wat is io-homecontrol®?
Io-homecontrol® apparaten werken niet alleen op door Somfy gemotoriseerde zonweringen, rolluiken, screens of garagedeuren. Met de afstandsbediening is een zeer breed programma aan radiografisch bestuurbare producten van andere fabrikanten gemakkelijk te bedienen. Denk hierbij aan verlichting, verwarming, dakvensters, ventilatie, airconditioning, deursloten, toegangshekken en warmtepompen. Het programma wordt doorlopend uitgebreid, waardoor u in huis iedere keer weer extra mogelijkheden krijgt om een bouwsteen toe te voegen aan een bestaande io-homecontrol® installatie. Deze levert daardoor steeds meer toegevoegde waarde, en door de veelheid aan combinatiemogelijkheden ontstaat in de nabije toekomst een maximum aan comfort,

veiligheid en energiebesparing.
Een koper van io-homecontrol® producten bespaart g

eld en tijd. Allereerst zijn de prijzen van io-homecontrol® motoren en besturingen vrijwel gelijk aan de prijzen van de bestaande RTS (Radio Technologie Somfy)-motoren en besturingen. Ook delen io-homecontro

l® en RTS de toepassing van draadloze besturingen waardoor het gebruik van dure bedrading en andere installatiekosten in een woonhuis vermeden wordt. Uniek voor io-homecontrol® is de
terugkoppeling op de 2-weg bedieningen dat een opdracht ook uitgevoerd is. Zo krijgt u bijvoorbeeld te zien dat de rolluiken naar beneden gaan - ook als u niet eens in dezelfde ruimte bent!

 

De toekomstverwachting
Io-homecontrol® is absoluut hét systeem voor de toekomst. Gebruikers kunnen vanaf eind 2010 hun apparatuur niet alleen bedienen met de meegeleverde afstandsbedieningen, maar ook via het internet. Hiervoor kan gebruik gemaakt worden van een pc, maar deze bediening zal ook met een smartphone of tablet kunnen gebeuren! Dankzij de terugkoppeling krijgt u altijd een bevestiging dat alles goed is gegaan. Dit maakt het mogelijk om tijdens uw vakantie of een etentje de rolluiken te bedienen, het licht aan te doen of zlefs de voordeur te openen voor bijvoorbeeld uw kinderen.

 

Somfy io-homecontrol®

Uw zonwering en rolluiken besturen met je tablet, pc en smartphone.

De mobiele telefoon is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Het is een van de dingen die we altijd bij ons hebben. Daarom is het ook niet vreemd, dat het motormerk Somfy haar producten bestuurbaar heeft gemaakt met tablet en smartphone. Dit besturen gaat via een zogenaamde Tahoma box. Deze Tahoma box, een grote handzender, wordt verbonden met het internet en bevindt zich in de woning of in een bedrijf binnen een straal van zo’n 30 meter van de producten. De Tahoma box is benaderbaar via internet en zo ook programmeerbaar. Voor het programmeren, moeten eerst de producten worden aangemeld. Dit wordt door de zonwering/rolluiken installateur gedaan. Alle producten met een RTS (draadloze besturing eenweg op 433 MHz) of i.o. (draadloze tweeweg besturing op 868 MHz) ontvanger kunnen via de Tahoma box worden bestuurd.

                  Besturen met iPad en iPhone

Bij stekkerverlichting wordt simpelweg een ontvanger  tussen het stopcontact en de verlichting geplaatst. Er zijn ook verlichtingontvangers die ingebouwd kunnen worden. Bestaande rolluiken en zonwering met een schakelbediening kunnen door vervanging van de schakelaar door een ontvanger omgebouwd worden naar RTS.

De draadloze besturing op i.o. basis kent de beste communicatie met de Tahoma box. Producten met dit tweeweg besturingssysteem geven hun positie of status weer. Dat betekent bijvoorbeeld voor verlichting de melding aan of uit en voor rolluiken of zonwering de melding open, dicht of een x-aantal procent open, dicht. Ook krijgt u terugmelding van de uitvoering van een commando en melding van een obstakel of geen verbinding door stroomuitval bijv.

Voor een volledig operationeel Tahoma systeem moet u rekenen op een prijs tussen de 800 en 1000 euro. Deze prijs is mede afhankelijk van de arbeidskosten voor het aanmelden van alle producten en het instellen van uw wensen. Een complete i.o. installatie, al ingeleerd op een Composio i.o., overzetten naar de Tahoma box is een fluitje van een cent. Zodra er veel RTS producten geprogrammeerd moeten worden is er aanzienlijk meer werk.

Zonwering en rolluiken besturen met iPhone en iPad

Wat kan de Tahoma box allemaal?
Alle producten kunt u aansturen met uw tablet, smartphone of iedere willekeurige computer. Dit kan via elke internet verbinding waar ook ter wereld.

Wat kunt u allemaal nog meer aansturen?
- Honeywell klokthermostaat en radiatoren.
- Assa Abloy sloten en vergrendelingen
- Niko schakelsystemen
- WindowMaster ventilatiesystemen
- Dakraam, garagedeur en ventilatiesystemen
Deze leveranciers kunnen producten leveren, die compatible zijn met Tahoma.

Zonwering en rolluiken besturen met iPhone of iPad

Wat kan Tahoma nog meer?
Tahoma is eigenlijk een grote tijdklok. Je kunt alle producten per dag per 15 minuten laten doen, wat gewenst is. Bijv. het licht aandoen in de woonkamer, buitenjaloezieën omlaag laten aan de serre. Rolluiken omhoog laten, op ventilatiestand zetten of dichtdoen aan het huis. Alles is bestuurbaar. Alle handelingen, die toch gedaan moeten worden, kun je laten verzorgen door Tahoma.

Zonwering, rolluiken en verlichting besturen met iPhone of iPad

Het mooie is, dat je niet nieuw hoeft te bouwen om dit systeem te laten werken. Nee, alles is draadloos en kan dus op elk moment deels of volledig gerealiseerd worden. Onze mening is, dat de tablet en smartphone verder zullen oprukken naar de autoindustrie, camerasystemen, beveiliging en kunnen wij dus met rolluiken, zonwering, buitenjaloezieën, screens en garagedeuren niet achterblijven als marktleider. Een groot gedeelte van onze verkooppunten zijn Home Motion Partner van Somfy Nederland. Deze dealers zijn extra gespecialiseerd in het Home Motion verhaal en weten dus ook alles van het besturen van zonwering en rolluiken met iPhone en iPad.

ROMA producten besturen met iPhone of iPad

Deze handzenders worden dus in no time overbodig en worden volledig vervangen door tablet en smartphone. Dit gaat de consument veel geld besparen. Er zijn handzenders, die kosten velen honderden euro's. Deze uitgaven zijn nu niet meer nodig. Wel is een feit, dat als het internet uitvalt, besturen onmogelijk is. Daarom is toch ons advies om elk product opzich met een conventionele handzender bestuurbaar te houden. Deze is ook van essentieel belang bij het plaatsen en inleren van rolluiken en zonwering. Om i.O. producten bestuurbaar te maken met tablet en smartphone, moet deze middels een tweeweg zender ingeleerd worden in de Tahoma box. Dit gaat het makkelijkst met een Composio i.O. Elk product wordt met een ingeleerde plaatselijke handzender geleverd. De monteur programmeerd het product d.m.v. een plaatselijke handzender in de Composio i.O. Vervolgens wordt de sleutel van de Composio i.O. in de Tahoma bos geprogrammeerd.

De Tahoma box erkent alle producten en heeft ook direct de namen die zijn ingegeven in de Composio i.O. Verder is het een fluitje van een cent en is besturen via tablet en smartphone een feit.


Buitenleven

Rolluiken

Buiten zonwering

Garagedeuren

Horren