Doeken

In de loop der jaren zijn de zonweringdoeken een referentie geworden van kwaliteit, duurzaamheid en creativititeit. Als uniek schild tegen ultraviolet-straling A en B, biedt een buitenzonwering een optimale bescherming. De buitenzonwering zorgt voor een gedempte en regelmatige belichting van het terras en garandeert een stabiele en koele omgevingstemperatuur. Onze zonweringdoeken hebben een exclusieve nabehandeling die deze weerstand, kleurbehoud, bescherming tegen vlekken en een lange levensduur geeft.

Kleuren en UV straling

Naar de website van DicksonEen zonnescherm biedt een extreem hoog beschermingsniveau tegen UV straling. De mate van bescherming is afhankelijk van de kleur van het zonnescherm. Lichte zonneschermen, die meer UV stralen doorlaten dan donkere schermen, zijn zelfs al net zo doeltreffend als zonnebrandcrème factor 50 (meer dan 90% van de UV stralen gefiltreerd).

De klassieke streep

Dit is de meest bekende en traditionele streep van allemaal. Het bestaat uit tweekleurige strepen van dezelfde breedte. In de meeste gevallen wordt wit of crème met een andere kleur gecombineerd. Al naar gelang het merk stof, kunnen er gemiddeld tussen 6 of 7 strepen op een baan van 1.20 meter breed. Ter informatie, de laatste creaties bieden een wit crème die goed passen bij witte PVC ramen en deuren.

De neoklassieke streepNaar de website van Swela

Subtiele variant van de klassieke streep mengt drie strepen en drie kleuren. Neoklassiek voegt aan de basis klassieke strepen, een fijne lijn van kleuren toe aan iedere intersectie. Deze kleine toevoeging van kleuren geeft een ander ritme aan het doek.

De fantasie streep

Dit is de grootste familie omdat het alle andere streepritmes bevat. Van de simpelste streep tot de meest bewerkelijke streep, van de kalmste tot de meest dynamische, de‘fantasie-familie biedt een zeer grote keus aan motieven. De strepen verschijnen op banen van 30 of 40 cm, wat tot gevolg heeft dat ze drie of vier keer herhaald worden op een baan van 1.20 meter breed. Er bestaan enkele strepen met grotere stukken ertussen, met name in het assortiment Symphony van Dickson.

De jacquard streep

Bij weven maakt het jacquardweefsel het mogelijk om motieven te maken (bloemen, cirkels, kromme lijnen, ...) recto-verso. Op het gebied van zonwering maakt jacquard het mogelijk om de streep te verrijken zonder deze teniet te doen. De strepen zijn minder rechtlijnig en de motieven komen soms voor tussen twee strepen. Een nieuwe interpretatie van de streep! 

 

Rolluiken

Buiten zonwering

Garagedeuren

Horren

Parasols